Schilderij voor restauratie orgel

Schilderij voor restauratie orgel

De overhandiging van mijn schilderij heeft plaatsgevonden! Een eerste bijdrage t.b.v. de restauratie van het orgel van de Margarethakerk te Odoorn. Het Drents Landschap beheert de kerk. Wim Boer, organist, speelde op het prachtige orgel, koffie in het restaurant en aangename gesprekken. Ik kreeg een briefje van de koper: 

Mineke,

waarom zo blij

met jouw schilderij.....

In het achter ons liggende jaar mocht ik als gastvrouw in de Oringer Kerk op de woensdagmiddagen regelmatig mensen ontvangen. Mensen die de stilte van het kerkje zochten, een kaarsje aanstaken, schilderijen bekeken, behoefte hadden aan een gesprek, goederen brachten voor Oekraïne.

Mijn oog viel regelmatig op jouw schilderij. Schilderijen roepen bij mij emoties, herinneringen, gedachten op. April 2021 maakte Helene Westerik samen met Nicoline Sven op youtube voor De Gele Bus een film genaamd "Paasverhalen", 4 verhalen over gewone mensen. Eén daarvan is het verhaal van mijn kort daarvoor overleden man en mij.

Twee rivieren, twee levens, onze levens die na lange tijd weer samen mochten stromen. En nu één rivier...in een prachtig licht....stille getuige van....

Mineke, dat jij jouw inspiratie voor dit werk vond in de bossen van Exloo en Odoorn.... Hoe mooi kan het zijn!

Image

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief uit het Atelier Mineke Gravers.