Image

Project Onze Buren

 

Het Zentrum für Niederlande-Studien wil de betrekkingen tussen Duitsland en Nederland versterken. Vijf Nederlandse kunstenaars, vier schilders en een videokunstenaar, ondersteunen dit met een expositie over de persoonlijke beleving van het buurland en hun inwoners. Studenten zijn de inspiratiebron.


Studenten van het Zentrum für Niederlande-Studien hebben al flink nagedacht over hun buurland. Jonge mensen hebben de toekomst. Daarom nodigden de kunstenaars, zelf van een oudere generatie, vier Duitse, twee Nederlandse studenten en een van hun docenten uit voor een individueel interview en het laten maken van hun portret. Videokunstenaar Ewout van Roon interviewde, filmde en maakte er film van. De schilders Sieuwke Ronner, Marja Hens en Jan de Boer en Mineke Gravers lieten zich inspireren tot zeven portretten, verhalende schilderijen en enkele werken van keramiek.
Ik heb me laten inspireren door voor mij uitspringende kernwoorden uit het interview: vrijheid, hoop, moed, vertrouwen en verbinding.

Expositie Onze Buren, Haus der Niederlande Münster, 14 oktober tot en met 14 november 2021.

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief uit het Atelier Mineke Gravers.