Image

Project Theater

Betekenis van het schilderij:

Mijn schilderij is geïnspireerd door het winnen van het Songfestival 2019 door Duncan Laurence. Nederland doet vanavond mee met een prachtig nummer, Arcade. Ik ben verslagen. De manier waarop hij zingt, de woorden, zijn passie, zijn vrede. De hoes is er een mooi symbool voor. Ik gebruikte dat en zette toen mijn eigen gedachten uiteen.

Ik vraag mezelf: "Wat betekent winnen en verliezen? Wie is de artiest achter het nummer? Wat gebeurt er in deze mooie jongeman? "

Dit schilderij is eigenlijk een ode aan alle kunstenaars. Zelfs als je hart breekt, moet de show doorgaan.

Dit schilderij is gedaan op een oude kaptafel van mijn moeder. Hergebruik is belangrijk voor mij. De make-uptabel geeft het moment vóór de voorstelling weer. De spiegel en het gebroken glas symboliseren het innerlijke leven van de kunstenaar. Een zoekopdracht ..........

De lamp symboliseert de koplampen. Het licht op de grond vertoont steeds veranderende vormen met verrassende effecten. Hoe mooi kun je binnen zijn!

Maar wat maakt het jou uit? Hoe word je elke keer geraakt door een artiest? Kijk je niet in de spiegel van je eigen ziel?

Schilderijen

Project Theater

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief uit het Atelier Mineke Gravers.