Haagse school Dag 2021

Haagse school Dag 2021

Dertig kunstenaars werkten 4 september 2021 'en plein air' in de prachtige natuur rond de Nieuwkoopse Plassen. Zij traden daarmee in de voetsporen van de Haagse School schilders, waarbij de sfeer en het licht een hoofdrol speelden. Van de werken wordt een expositie samengesteld door Galerie Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59, Nieuwkoop van 15 september t/m 21 november 2021. Omdat Nieuwkoop haar 750 jarig bestaan viert, volgt er nog een tweede expositie bij de thuishaven van de 19e eeuwse Haagse School Schilders in de Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag van 4 december t/m 30 december 2021.

Het was een mooie en goed georganiseerde dag. De start was bij restaurant "t Viegend Paard" in Nieuwkoop, gevestigd in een prachtig 16e eeuws pand, waar ook de Haagse School Schilders bijeen kwamen. Mijn schildersplaats was bij Woerdense Verlaat aan de Oude Meije.

Image

Wil je op de hoogte blijven?

Ontvang gratis mijn nieuwsbrief: ontdek mijn nieuwste werken, met het verhaal daarachter en uitnodigingen voor nieuwe exposities in je mailbox.

Hoe we met je data omgaan?
Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.